10 начина да се дават крайни клиенти по-добър опит.

Направете вашите клиенти получите добър опит при закупуване на нещо от вашата компания? Ако не, тези 10 съвета могат да ви помогнат да подобрите тяхната дребно пътуване.

1. Любезност се извърви дълъг път. Вярно е, хора като приятелско лице или глас. Това ги кара да се чувстват по-комфортно и доверие и в търговията на дребно, тези качества са безценни.

2. Персоналът трябва да бъдат информирани за компанията и нейните продукти. Няма нищо по-лошо от невежи член на екипа ви не е в състояние да отговори на въпросите на клиента за продукта, който искате да купите или политиките на вашия бизнес. Влак тях се!

3. Каквато и да е среда на дребно – или в магазин или онлайн – уверете се, че прави добро впечатление. Когато клиент влезе в магазина или офиса посети вашия сайт, те ще правят първоначална оценка на това, което казва за качеството на вашата марка и, от своя страна, вашите продукти. Уверете се, че това е едно приятно посещение, независимо дали това е лично или онлайн.

4. Осигурете добра стойност. Клиентите не са само водена от цената, те са водени от стойност за парите. Това включва всичко от цената за качеството на услугата, която се получава като го купуват.

5. Направи процеса възможно по-удобно. Направи процеса за покупки толкова лесно, колкото е възможно, дали това не е опашки в магазина, лесни за намиране продукти онлайн или бързо и ефективно с поръчка по телефона, като услуга.

6. Свободните средства се подготвя за бъдещите инвестиции на аутсорсинг за разговори към един уважаван и опитен външен кол център. Да, вие искате вашите клиенти грижат добре, а по-скоро, отколкото ще за сметка на получаването на сградата, технологията и персонала. Но, като отидете на опитен външен разговор услуга телефонен секретар, вие ще получите всичко това в една малка част от разходите. След това можете да инвестират повече пари в други области на обслужване на клиентите.

7. Да се ​​запознаем с вашите клиенти, както можете. Да ви изследвания, се ангажират клиентите си. Колкото повече знаем за тях, толкова по-лесно ще бъде да ги направят щастливи. Обмислят инвестиции в управление на взаимоотношенията с клиенти (CRM), за да се възползват максимално от данните, които събират.

8. Възнаграждава лоялността на клиентите. Чрез предлагането на стимули за съществуващи клиенти, те ще бъдат по-склонни да се върнат отново и отново.

9. Направете процеса на закупуване възможно най-гладко. Дали закупуване онлайн, в магазина или по телефона, клиентите искат да знаят, че след като веднъж са открити стоките, които искат, те могат да сключват покупката им с минимални усилия.

10. Уверете се, те ще получат техните стоки, когато ги обещават. Ако се занимават с нещо, което трябва да бъде доставено, ще никакво съмнение, организира удобно време за клиента, за да я получи. Помислете за това обещание фирма. От липсващи че слот, можете да се ги неудобно или дори причинявайки загуба на доходи. Също така, уверете се, че който върши доставката е така по приятелски и професионален начин.

А знаеш ли как да се подобри своя опит на клиента на вашата фирма, може би е време да се инвестира в уебсайта си, CRM или от външен кол център. Последният ще се грижи за всички входящи разговора си работа и гарантира вашите клиенти грижат добре.