може имейли подобрите обслужването на клиентите и отношенията

Как повечето от вашите клиенти въведете вашия бизнес? През предната врата? По телефона? Via в интернет? По електронна поща? Шансовете са част от бизнеса си идва при вас по електронната поща. Или ако това не стане в началото, вероятно ще има имейл за контакт с много от клиентите си по време на връзката си с вас.

Вашият имейл услуга толкова добър, колкото си лице в лице или телефонна услуга? Например, имате ли някои стандартни политики и протоколи, че всички служители трябва да следват? Приемате ли пазарните възможности, предоставени по електронна поща за контакт?

1. Уверете се, че вашия имейл съобщение е толкова добър, колкото си лице в лице съобщението

Наскоро посетих един магазин provedore в Лион, Франция, където ни посрещна на входната врата от един търговец. Той попита дали бихме искали да погледнем от себе си или би могъл да помогне. Взехме си помощ и той продължи да се покаже и да обясни някои от елементите, които са прегледали След като сме избрали нашите продукти, той ни придружи до касовия апарат. Като отидохме да излезете от входната врата, той е бил там, за да ни покаже навън, ни благодарят за нашия бизнес и да ни поздравят. Посещението ни продължи не повече от 15 минути. И все пак това е един от най-приятните възможности за пазаруване на дребно, които съм имал.

Изкупуването трябва да бъде един опит, а не само за покупка.

Всеки имейл обмен с клиента трябва да бъде толкова добър, колкото си лице в лице услуга.

2. Уверете се, че вашия имейл съобщение е ясно и се основава на разума и логиката, а не емоция

Имейли липсват невербални знаци, които използваме в нашите дискусии лице в лице. В резултат на това често е предназначено посланието е мис-възприема. Имейли са също като никоя друга форма на писаното слово. Те не са книги, вестници или такива, където много мисъл е отишло в писаното слово (и която често е придружено от снимка или изображение). Те не са чете по този начин, но имайте предвид, че те могат да бъдат повторно чете от приемника много пъти!

За да илюстрираме как писаното слово може да бъде погрешно, прочетете следното изявление:

“Не съм казал, че е откраднал пари”

Какво е значението на това твърдение? Какво си интерпретира от този протокол?

Знаете ли, че:

– “I” Не съм казал, че е откраднал пари …, или

– Аз съм “НЕ” казват, че е откраднал пари …, или

– Не знаех, “казват” е откраднала пари … или

– Не съм казал, че “тя” е откраднал парите …, или

– Не съм казал, че е “откраднал” парите …, или

– Не съм казал, че е откраднал “Пари”.

Виждате ли, когато ние поставяме думи на хартия (или в този случай в имейли), те може да се тълкува по много различни начини – и често са! В действителност на юридическата професия (с извинения към някой от правно естество четете това) са изградили цяла индустрия за тълкуване на писаното слово. Подписани договори напоследък? Забележете, че почти никога не те имат пунктуация и дори когато го правят, те все още могат да се тълкуват по два независими хора, съвсем различен начин.

3. Използвайте телефона и лице в лице за контакт за допълване на имейли

Много от вас може би си спомняте, преди време имейли и това не беше толкова отдавна. A много далеч забелязан колега можеше да види както на предимствата и потенциалните клопки на имейли, когато те са били въведени. По това време той образувано своя имейл правило, което той каза на всички, за – “Аз само ще отговори на вашите имейли всеки петък”.

Възможно ли е това правило все още е валидна и днес? Е, за него това е. Той е изключително популярна и успешна консултант, толкова много, така, че той е толкова много работа, че трябва да мине редовно за работата на колегите. И така, как хората се свърже с него? Познай какво, те телефона. И той не е претоварен с телефонни обаждания от двамата. Може да попитате: “Какво става тук?” Това, което той прави е да ни обучават, неговите колеги, клиенти и други, които наистина мислят за “Защо?” ние искаме да се свърже с него и “Какво?” нашето послание ще доведе.

4. Спестявате ценно време – има имейл безплатен ден!

Сега, това може би малко късно е за теб и аз да се започне подобна правило с нашите ключови хора (освен ако не сте само началото в бизнеса, разбира се). Въпреки това, има малък, но нарастващ брой организации по целия свят, които са реализирани на загуба на производителност, причинена от повече внимание на имейли. Например, за да помогне за преодоляване на проблема, Scott A. Dockter, главен изпълнителен директор на PBD Worldwide Services Изпълнение, постави началото на “Без имейл петък” политика. Той се отчита, че казал на служителите си да използват телефона в петък за цялата си комуникация (вътрешни и външни) и за намаляване на имейл използвате останалата част от времето. Не само, че това намалява зависимостта от имейли и подобрена междуличностна комуникация, но за по-малко от четири месеца тя също води до по-бързо решаване на проблеми, по-добра работа в екип и щастливи клиенти.

Ако сте в малък бизнес, тогава ще трябва едно голямо предимство пред големите предприятия – бързината на изпълнение. Защото са малки, можете да се движите по-бързо. Защо да не се възползват от това и да получите по телефона с някои от вашите ключови клиенти (и доставчици) или още по-добре отидете и да видите след това от време на време?

5. Използвайте имейли в подкрепа на решението купуване, да не се продава

Познаваме се от дълго време, че хората купуват въз основа на емоциите си, а не логика. След като решението за закупуване е направено, логика се използва за подкрепа на това решение. Само си помислете за миг за последен път сте си купили нещо, което си мислиш, вашият партньор може да не одобряват напълно – това е може би справедливо да се каже, че сте разглеждали за някои много сериозни причини за подкрепа на решението си.

Това е мястото, където имейли блясък. Вие може да осигури на разума и логиката, които позволяват на хората да подкрепят решението им изкупуване, но е малко вероятно, че имейл ще окаже влияние върху тях да си купя. За това трябва лице в лице или по-малко, телефон за контакт.

Сега, ако вашият бизнес е изцяло уеб базиран, който също е предизвикателство. Но има и добри новини. Най-често, когато хората решат да купуват чрез интернет, те са видели на продукта или говори с приятелите си за услугата, така че те са направили емоционално решение за покупка – това е до вашия уеб дизайн в подкрепа на това решение и се уверете, че купуват от вас, а не някой друг.

6. Възползвайте се максимално от пазарните възможности, предлагани от имейл

Много от нас са вероятно използва един имейл маркетинг кампания, или са насочени по един. Те са полезни, но не е предмет на тази точка. Важното тук е маркетинг съдържание и аромат на вашата електронна поща. Например, да вършиш всичките си имейли:

– Използвайте името на получателя поне веднъж след въвеждането? Хората обичат да чуват от свое име – използвайте го, както бихте направили в нормален разговор. О, и докато ние говорим за въвеждането, да я направи отговарят на получателя. Например, ако обикновено можете да кажете “Здравей”, когато се среща този човек лице в лице, защо да не започнете с “Уважаеми …”? Също така имайте предвид културните норми, ако изпратите някой в ​​друга страна или от различен етнически произход.

– Направете си думи звучат като нормален разговор, а не като с официално писмо. Това ще насърчи получателя да са свързани с това, което казвате.

– Използвайте практически примери, за да обясни своето съобщение, например кратък казус или опита друг клиент е имал с този продукт, услуга или въпрос.

– Знак за приключване лично и за това лице. Представете си човек, който се електронната поща – как ще подпише в нормален разговор? Моля избягвайте стандартните думи като печатни или вода с надпис “С сърдечни поздрави”, съдържащ се в много футъри – те са много безличен и може да развали доброто съобщението, което се стремяхме толкова трудно да се изгради и общуват.

– Уверете се, че имате “кука” под формата на линк към вашия сайт, продукт или услуга в стандарта букмейкър адрес. Имате ли “кликвате” гише за проверка на ефективността на различните си долен съобщения?

– Преди всичко, уверете се, че имейл съдържа само разума и логиката, а не емоция. Ако е емоционално послание (като отговор на клиента жалба) телефон на лицето, или да отидете и да ги видите. Вие ще бъдете изумени от това, което тази точка на разликата може да направи за вашия бизнес (това означава също, никой от тези емотикони – те наистина се превърне много хора на разстояние).

– Уверете се, че телефонният номер се поставя на видно с послание като “Моля, обадете се, ако искате да говорите” – може да се изненадате колко често хората започват да ти звъни, ако те знаят как!

Използват избирателно, и добре, имейли може да бъде страхотна подкрепа към други маркетингови инициативи. Имайте предвид, тяхната цел е да се свързва разума и логиката. Ако наистина искате да се повлияе върху поведението на някого, говори с тях лице в лице.