дълбоко изтеглен части и решаване на нещата

Deep изготвен части на равнината на пукнатината фланец стената. Тъй като материал от радиално напрежение на опън пляскане твърде опасна част. Решението е да се намали празно сила притежателя; увеличаване на матрицата радиус; плюс допълнителни материали, смазочни материали или plastic.Workpiece назъбен ръб. Причината за това е на ръба на брус брус. Solution е ремонтиран груб ръб нулиране die.Rectangular прав участък стената не е плосък.

Не забравяйте somethings.The причина привлича най-много на материала суспендира в допълнение началото на заготовката сила притежателят е твърде малък, матрицата радиус е твърде голям, или твърде много лубрикант за намаляване на радиално напрежение на опън, на тангенциално напрежение на опън увеличи, материал нестабилност и гънки. Решение е да се увеличи налягането страна или да използват drawbead; намали умират филе радиус или дебели material.Deep изготвени части имат редица общи проблеми с качеството, следното накратко тези проблеми и решения.

Причината за това е твърде много груби ъгли или ъглови материали имат проблеми. Решението е да се намалят материали или лак груб glitch.Department ъгъл ъгъл на детайла бръчки стена фланец и разкъсване. Тъй като BHF е твърде малък, фланеца част от бръчки, материали, които не могат да влязат в умре кухина и крек. Решение е да се увеличи празен дъното притежателя force.Workpiece на депресия или е изкривено харесват. Нингбо Yinzhou Weisheng е професията производство в различни части щамповане, дълбоко изтегляне части, заваряване части, машинни части и метални дълбоко изтеглени части полуфабрикати и др завършен продукт. Тъй като мухъл не излезе твърде малък да включите дупки или вентилационни отвори, отгоре фуражи бар и повърхността на детайла контакт е твърде малка, в горната лента фураж е твърде дълъг. Решението е да пробия от разширената дупки; довършителни върха подаващо устройство.

Тъй като груб център и удар дълбоко изтеглени центрове части не се припокриват или дълбоко изтеглен части неравномерно дебелина; умре радиус и умират неравности празнина. Решението е да настроите местоположението; клирънс училищна униформа и подстригване профил умират radius.Risk значително по-тънки. Причината е твърде малък радиус умират, празно сила притежателя твърде много материал, причинена от опасната точка на радиалната опън милувки. Решение е да се увеличи умират радиус и клирънс, груб покритие с подходящ лубрикант.

Издърпайте дълбоките части дъното на детайла. Причината за това е матрицата радиус е твърде малък, материал да бъдат отрязани в държавата. Решението е да се увеличи на матрицата бръчки край radius.Workpiece. Причината за това е матрицата радиус е твърде голям етап процеса на дълбоко изтегляне не е от празен притежателя, но не на материала над умират ъгъл от празен притежател налягане, бръчки, след като е привлечен в матрица за образуване на ръба на бръчки. Решението е да се намали умират радиус или използването на извити празен притежател.

Защото дълбоко изтеглени части на ъгъла разликата е твърде малка, и излишен материал на дълбоките части на загуба на устойчивост и пресоване бръчки стената. Решението е да се разшири пространството ъгъл, намаляване на правата част на стената gap.Conical или полусферична парчета парчета wrinkling.Workpiece стена край на нивото на несъответствието.

Правоъгълна ъгъл почивката. Причината е, мухъл радиус е твърде малък, твърде малък, или детайла деформация клирънс ъгъл. Решение е да се увеличи умират радиус ъгъл и разликата или увеличаване на броя на чертеж. Правоъгълна ъгъла I изтеглен от top.Workpiece не е плоско дъно. Причината е груб, дълбоко изтеглени части не гладки, горната лента и повърхността на детайла материал контакт е твърде малък, твърде малък еластичен буфер. Решението е да се изгладят груб, довършителни върха подаващо устройство.

Решението е да се засилят нежеланите налягане или за увеличаване на празни парчета ъглови area.Ladder формата на счупена рамото. Изпъкналите раменната част от причините е, че когато материалът образува по посока на автобус получи голямо напрежение на опън. Решение е да се увеличи умират излизане и изпъкналата част рамото на филе или подобряване на условията на смазване, употребата на пластмасови материали better.Rectangular ъглови дълбоко изтеглени части навътре затворена местно гънки. Тъй като материалът е твърде малък ъгъл BHF, набръчкване и дърпа в матрицата кухина, причинени от местни гънки.