биомедицински услуги – поддържане на необходимото медицинско оборудване за болници и physicians_

Биомедицинските Services поддържат необходимото медицинско оборудване, като се уверите последователни диагностика, както и терапевтични инструменти са достъпни за пациентите. Биомедицинските техници извършват тази наложително работа в болници, лекарски кабинети, както и независими сдружения, и с оригинални производители оборудване и лекарствени мисии.

Обхват и отговорност

Биомедицинско инженерство е общ термин за прилагане на инженерни принципи и методи в областта на медицината. В момента, терминът биомедицинско инженерство е най-обикновено прилага за изследване и развитие характеристики на по-високи полета специалност като биоматериали или терапия инженеринг. Биомедицинските услуги и биомедицинско инженерство са термините, използвани за да обясняват използваните функции по биомедицинско инженерство, най-често в болнични условия.

Въпреки че условията често се използват като синоними, “биомедицински услуги” обикновено се фокусира върху организацията и поддържане на медицинско оборудване, както и техните поръчки за услуги, както и клинично инженерство се съсредоточава върху тези и по-широки аспекти, включващ управление на “човешкия фактор” на медицинско технология. Освен това, клинични секции инженерни обикновено е необходимо по-високи обучение, сертификати или дипломи от биомедицинските еквиваленти услуги. В действителност, отдели с двете имена използвайте биомедицински техници оборудване, изображения техници, както и има широк обхват на отговорностите, съдържащ оборудване ремонти, инвентарен контрол, надзор въпроси на сигурността и регулаторна и помагат както на консултантите за асоцииране по всеки въпрос, когато лекарствен инструменти са засегнати. Поради многостранните и взаимосвързани функции на медицината, като биомедицински техници оборудване и изображения техници работят директно с други отдели, например бърза медицинска физика, информационни технологии, лабораторни и радиология.

Биомедицинско инженерство е приложение на инженерни техники и принципи в областта на медицината. Това основание се стреми да затвори пропастта между лекари и инженери. Тя обединява плана и безпроблемно решаване на таланта на инженеринг с биологични и медицински науки за разработване на здравно лечение и диагноза.

Биомедицинско инженерство е просто напоследък се очертава като личен такъв регламент, се оценява, като много други инженерни области; като еволюцията е редовен като нова промяна от областта е интердисциплинарна област сред вече признати полета, за да се измерва основание само по себе си. Голяма част от работата по биомедицинско инженерство включва научни изследвания и развитие, която обхваща широк спектър от области под. Известни биомедицински приложения инженерни включват растежа на биосъвместими протези, различни диагностични и полезни медицински устройства, вариращи от клинични инструменти за микро-импланти, редовен оборудване за изображения като ЕЕГ и магнитно, биотехнологии като регенеративна тъкан експанзия и фармацевтични Biopharmaceuticals и наркотици.

Биомедицинско инженерство е изключително интердисциплинарен подразделение на инженеринг, който се прилага електрически, химически, механични, оптични и допълнителни стойности инженерство за разбиране, контрол и промяна на биологични (животински и човешки) системи и за проектирането и производството на продукти, които провери физиологичните функции, както и като помогне в диагностиката и лечение на пациенти. Полето е много широка, около биоматериали; биомеханика; биомедицинска апаратура (като биосензори); медицински изображения; биотехнологии (за направата или промяна на органични материали за полезни цели, като тъканно инженерство); изкуствени органи и протезни устройства; и лечение инженерство (на план и разширяването на терапевтичен, както и устройства за рехабилитация и процеси).